maanantai 16. elokuuta 2010

Half ironman triathlon Nokialla. 5h 18min 57sec.

Ensimmäinen puolimatkan triathlon oli edessä. Aamulla herätys puol kuus ja aamupala mukaan hotellin aulasta, että voi kietasta naamariin ajaessa Tampereelta Nokialle. Sitten epätoivonen yritys päästä ulos parkkihallista, uus parkkilippu respasta ja matkaan. Heitin ensin pyörän vaihtopaikalle, hyvä että tarkistivat jarrut. Sitten valmistelemaan pyörä-juoksu vaihtopaikka jäähallille. Ystävällisten kilpakumppaneiden kyydillä uintipaikalle. Matkalla sai ihastella kun täyden matkan teräsmiehet jo polskivat. Uinti-pyörä vaihtopaikka kuntoon, vielä vähän vaseliinia yläkroppaan, kun joku sattu siinä sopivasti vieressä rasvailemaan ja sitten vaan kiskomaan märkäpukua päälle. Jännitysmomentti tässä vaiheessa oli kestääkö uimalasien puoliksi poikki oleva hihna, mutta ei viitsiny laittaa uusia laseja kisaan ilman testaamista. Puol kahdeksan aikaan oli jo ihan riittävän lämmin odotella märkäpuku päällä lähtöä, mutta onneks päästiin pian matkaan.

Uinti lähti hyvin liikkeelle eikä suurempaa ruuhkaa ollut. Viimeseltä poijulta takas rantaan oli vähän vaikea suunnistaa kun aamuaurinko paisto suoraan vastaan, mutta kyllä se ranta löyty. Nopea rantautuminen ja juottopöytä ympäri ja takas veteen. Eka kierros (950 m, 17 ja puol minuuttia), joten ihan hyvää vauhtia mentiin. Toisella kierroksella yritin pitää tahtia yllä ja uin mielestäni vähintään yhtä kovaa, mutta aikaa meni melkein kakskyt minuuttia. Uinti aika siis 37.02 (1900 m) jäi pari minuuttia tavoitteesta, mutta kuitenkin hyvillä mielin vaihtopaikkaa kohti rappusia ylös, repien märkäpukua pois päältä. Pyöräilykamat päälle ja energiageelit ja patukat taskuun ja menoks. Vaihtoon meni aikaa noin 3 minuuttia.

Lähdin pyöräilemään ihan reipasta vauhtia ja jonkin verran tuli ohiteltua ja toisaalta taas porukkaa meni minustakin ohi mitä hienomman näköisillä pyörillä. Lähes kaikilla oli aerobarit joten ens kesäks pitää itsekin semmoset laittaa. Varmaan mukavampaa selälle ja ehkä se vauhtikin paranee pienemmän ilmanvastuksen ansiosta. Pyöräilyosuudella oli pari vähän isompaakin mäkeä, joten ihan helpoin reitti ei ollu. Ensimmäiselle kääntöpaikalle vauhti oli hyvää ja siitä oli hyvä jatkaa takas samaa reittiä. Pyöräilyn aikana puolen tunnin välein vuorotellen geeli ja patukka poskeen ja vartin välein hörppy urheilujuomaa. Sillä reseptillä tuntu hyvin jaksavan. Jännitystä pyöräosuudelle toi kun liikenteen ohjaaja päätti pysäyttää auton joka oli menny just mun ohi vähän ennen toista kääntöpaikkaa. Muutama metri kaks pyörä luisua, pari kirosanaa ja nopea väistöliike auton ohi ja selvittiin ilman kolaria. Siihen oiskin ollu kiva päättää hyvin menny kisa. Selkä ei oo vielä ihan tottunu ajoasentoon, mutta ylämäet seisaillaan autto lepuuttamaan selkää ja reilun kahden tunnin ja kolmen vartin pyöräily tuntu yllättävänkin lyhyeltä. 90 km siis himpun verran alle 2 tuntia 47 minuuttia eli keskivauhti 32,3 km/h. Toinen lenkki meni aavistuksen verran hitaammin kuin ensimmäinen, mutta kokonaisuudessaan pyöräily meni hyvin, ehkä vähän turhankin kovaa. Kun tulin vaihtoon kannustusjoukotkin oli tullu paikalle ja anto lisäpuhtia juoksuosuudelle. Pyörä järjestäjille ja köpötellen pyöräilystä kankeilla jaloilla viileään jäähalliin vaihtamaan juoksukamat päälle. Päätin vaihtaa juoksuun toisen paidan, koska pyöräilypaita on turhan hiostava. Sitten vaan lenkkarit jalkaan, loput geelit taskuun, huivi päähän ja menoks.

Ilma oli lämmenny pyöräilyn aikana ja oltiin jo hellelukemissa, mutta onneks juottopaikoilta sai märkiä sieniä joilla sai viilentää oloa. Ensimmäinen viis kilometriä meni tuttuun tapaan tukkosesti juoksuun totutellessa ja alkopa siinä pistämäänkin jossain vaiheessa, mutta onneks se meni ohi. Kääntöpaikan jälkeen alko tuntumaan paremmalta ja juoksu tuntu välillä jo tosi hyvältä. Ohiteltiin vuorotellen toisiamme yhden kaverin kanssa ja se toi mukavaa lisätsemppiä juoksuun ja viimesessä ylämäessä pääsin vielä lopullisesti ohi. Toisella kierroksella alettiin tarjoilla kolaa ja se oli mukavaa piristystä urheilujuoman kyllästämille makuhermoille. Juoksun kierrokset meni aikalailla tasasta vauhtia ja puoli maratonin aika oli noin 1.50. Juoksun aikana sain hyvää kannustusta kotijoukoilta ja viimeset sata metriä juostiin Siirin kanssa käsi kädessä ja Elsa tuli Zeron kanssa perässä.

Sijoitus 83 maaliin päässeen joukossa oli 28. ja voittajalle tuli takkiin vajaa 52 minuuttia. Kokemus oli hieno ja sen verran kivuttomasti puolikas meni että nyt vaan treenaamaan kohti ensi vuoden täyttä matkaa, jospa sitä ois meikäläisestä oikeeksi teräsmieheksi. Kisan järjestelyt suju hienosti ja porukka oli tosi ystävällistä. Jonkin verran jaloissa ja selässä tuntuu että jotain tuli tehtyä, mutta hyvin jo tänään pyörällä selvis töihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti