keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Kaikki tiet vievät Roomaan

Kauden 2010 viimeiseksi koitokseksi jäi X-Kaato ja sen jälkeen olen yrittänyt välttää harjoittelua ja tyytyä työmatkapyöräilyyn ja uintiin kerran viikossa. Pitkään mietin vielä Mammuttimarssille osallistumista, mutta päätin jättää sen ensi vuoteen ja treenata aikaiselle kevätmaratonille, jotta keväällä ja kesällä on tarpeeksi aikaa valmistautua ironman-triathloniin. Sen verran jäi hampaankoloon tosta tän vuoden rantamaratonista, että pakko yrittää maraton ennätystä tosissaan. Ensin oli tarkotus mennä Tuusulaan, mutta kun se olikin vasta toukokuussa niin pakko oli löytää joku aikasempi tapahtuma. Suomessa huhtikuun tarjonta oli aika heikko, joten piti suunnata katse muualle. Lopulta pohdiskelin Rooman ja Pariisin välillä ja kuten otsikko kertoo ensin mainittu tuli valittua. Ehkä se nippanappa korvaa Tuusulan maratonin. Nyt on siis ilmoittautuminen tehty ja matkat varattu. Vielä pitäs lääkärintodistus lähettää, kun muuten eivät laske juoksemaan. Kotoakin oli helppo saada hyväksyntä reissuun kun vaimo lähtee mukaan. Rooman maratoni juostaan 20.3. ja päädyin ratkaisuun että lennätään lauantaina aamupäivällä sinne ja tullaan maanantai-iltana takaisin. Maratonin lisäksi jää myös hieman aikaa tutustua ikuiseen kaupunkiin.

Treeniaikaa on reilu 20 viikkoa ja päädyin treenaamaan Janne Holmenin Juoksija-lehdessä julkaistun ohjelman (Jannen Ohjelma) mukaan tavoitteena 3.15 alitus. Ennätys on 3.21 vuoden 2008 rantamaratonilta. Kahdella edellisellä maratonilla etureidet on menneet täysin jumiin juoksun lopussa ja ajattelin että ohjelman pitkät lenkit, joissa loppu juostaan suht kovaa sekä muutenkin vauhdikkaat lenkit olisivat omiaan parantamaan reisien iskunkestävyyttä. Juoksutekniikkaakin voisi yrittää muuttaa vähän pehmeämmäksi, mutta mitään suurempaa asian eteen en aio tehdä mäkivedot ja ehkä pieni askelluksen miettiminen lenkeillä saa riittää. Paljasjalkajuoksuun en ole päättänyt lähteä, vaikka ympärillä on kovastikin innostusta siihen. Luin tässä syksyllä Born to Run kirjan ja todella mielenkiintoista ideologiaa juoksusta tähän viihdyttävään kirjaan oli raapustettu, suosittelen.

Ohjelmassahan on juoksua vain kolme kertaa viikossa ja sen lisäksi tarkoitus ois juosta kerran viikossa mäkivetoja tai jotain muuta vauhdikkaampaa, tuntemusten mukaan yksi kevyt noin puolen tunnin lenkki sisältäen 20-30s kiihdytyksiä viiden minuutin välein, yksi uintitreeni, työmatkapyöräilyä ja pilatestreeni vähintään kerran viikossa. Myös Finalndia-hiihtoon on tullu ilmottauduttua, joten jonkin verran täytynee myös hiihdellä kunhan lunta saadaan, mutta mitään paineita en hiihtämisestä aio ottaa vaan päätavoite on Roomassa. Saa nähdä minkälainen talvi saadaan tällä kertaa ja miten se vaikuttaa treenien sujumiseen. Vähän hankalahan lumisessa talvikeleissä on juosta tiettyä kilometrivauhtia, kun ehkä noin 10-15 s kilometrillä hitaampaa liukastelee kuin kesällä, mutta mikään hallijuoksunkaan ystävä en ole mutta se nähdään myöhemmin missä sitä taaperretaan eteenpäin. Tarkoitus olisi tarkastella treenien sujumista kuukausittain ja raapustella tuntemuksia tänne.

Elämä ei päätty Rooman maratoniin ja mielessä on myös koko ajan ensi kesän ironman-matkan triathlon. Todennäköisesti paikkana on Nokia ja kisan päivämäärää odotellaan. Viime viikolla posti toi paketin jossa oli märkäpuku ja aerobari pyörään ja vaikka mieli tekisi päästä testaamaan saavat nämä odottaa kevättä, jotta motivaatio pysyy varmasti tapissaan aloitella triathlon-treenit Rooman jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti