sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Rykäsy nro 2 - 1/8 triathlon

Kaksi viikkoa edellisestä Rykäsystä ja taas mentiin Kuusijärvellä. Takana oli rankka Jukola-viikonloppu vähistä unista johtuen, mutta silti ihan luottavaisin mielin lähdettiin 1.10 alitusta hakemaan. Hölkkäilin hakemaan kellon autolta ja muutaman vedon kävin taas uintia verryttelemässä ennen lähtöä.

Tällä kertaa uskalsin ottaa lähtöpaikan paremmista asemista. Uinti tuntui heti alusta asti hirveälle ja tuntui ettei happea saa ja mietin jo että näinköhän tämä homma täytyy vielä keskeyttää. Pari kertaa onnistuin ennen ekaa käännöstä vetämään vettäkin henkeen eikä se menoa helpottanu. Eka käännöksessä oli ruuhkaa, mutta sen jälkeen sai uida rauhassa. Pyrin uimaan rauhallista tahtia hosumatta ja pikku hiljaa uinti alko kulkea paremmin. Eikä lopulta uinti ollut kuin 4 sekuntia hitaampi kuin kaksi viikkoa aiemmin, vaikka tuntui ettei mennyt yhtään putkeen. Muistelin kyllä että uin edellisellä kerralla ainakin pariky sekkaa nopeemmin ja se vähän latisti fiilistä.

Vaihdossakin tuntui menevän ikuisuus kun toinen jalka ei suostunut märkäpuvusta irti ja paitaakin revin ainakin neljä sekuntia päälle. Alotin pyöräosuuden rauhallisemmin kuin viimeksi, mutta pyrin pitämään kuitenkin hyvää vauhtia. Alun ajelinkin peesirajan puitteissa jonkun perässä, mutta ennen ekan kierroksen puoliväliä oli jo pakko mennä ohi omaa vauhtia. Pyöräilyssä tuntui olevan vastatuuli lähes koko ajan, joten en oikein saanu selvää mihinkä tuuli. Mäet tuntuivat yhtä inhottavilta kuin viimeksi. Toisen kierroksen "oikoreitin" käännöksissä sain eturenkaaseeni jotain kiinni joka hankasi ja ihmettelin yhden ylämäen mitä tapahtui ja löysäilin jarrujakin. Menipä ainakin se ylämäki huomaamatta ja ylämäen päällä roska irtosi ja homma jatkui normaalisti eteenpäin.

Vaihto juoksuun meni hyvin ja juoksu tuntui aluksi yhtä kankealta kuin ennenkin. Vaihdossa katselin vielä kelloa että huippujuoksulla alle 1.20 vois mennä, kun en tarkkaan viime kerran juoksuaikaa muistanut. Onnistuin taas jonkin verran porukkaa ohittelemaan matkan aikana ja sain taas jonkun roikkumaan peesiini. Kärki tuli vastaan samassa kohdassa kuin viimeksi, mutta aikaa oli mennyt lähes minuutti enemmän, joten siinä vaiheessa oli selvää, että heikompi aika tulee. Lisäksi vastaan tuli porukkaa joka viime kerralla ohitti minut myöhemmin juoksussa. Yritin kuitenkin juosta sata lasissa loppuun asti. Ennen Kuusijärveä peesi meni hetkeksi ohi mutta Kuusijärven kierron mäessä kuittasin takas ja sainkin jätettyä jonkin verran. Lopussa taisin juosta vielä yhden kohdan ylimääräsen mäen kautta kun katoin että joku sunnutaijuoksijaksi osottautunut meni sieltä. Matka sinänsä oli sama, mutta vähän joutu kiipeämään. Loppukiri ei yltänyt ihan niihin mittoihin kuin viimeksi ja vähän pettynyt olin maalissa loppuaikaa 1.11.32 katsoessa. Loppusijoitus oli omassa sarjassa 12.

Edelliseen kisaan verrattuna jäin uinnissa 4 sekuntia, pyörällä 44 sekuntia ja juoksussa 32 sekuntia eli 1.20 hitaammin meni nyt. Jukola-viikonlopun väsymys varmaan paino ja ehkä ei sattunut myöskään paras päivä kohdalle. Muihin nähden kisa meni tasaisemmin kuin viimeksi, kun uinnissa olin 11. ja jäin nopeimmalle 17%, pyöräilyssäkin 12. jääden 20% ja juoksussa 9. jääden 18%.

Tästä joutaakin nyt kesälomalle sopivasti lepäilemään ja treenaamaan. Seuraava kisa saattaakin olla Rykäsy nro 3 elokuun alussa ja sitten elokuun puolivälissä olisikin jo täyden matkan triathlon Pajulahdessa. Toivotaan että kesän aikana ehtii muutaman pitkän pyörälenkin vetämään ja juoksuakin saa tarpeeksi mittariin. Uinti jää varmaan vähemmälle niin kuin muutenkin tänä vuonna, mutta kerran viikossa pitäs järveen yrittää ehtiä.

1 kommentti: