maanantai 13. elokuuta 2012

Rykäsy nro 3 - 1/8 triathlon

Kesän triathlon huipennus jäi aika torsoksi, kun täyden matkan kisan sijaan viimeiseksi matkaksi jäi pelkkä sprintti. Iskias ei antanu pyöräillä kesällä kuin kolme tuntia täysin kivuitta, joten päätin olla ottamatta riskiä. Loppukesä ja syksy kekitytään sitten maraton-enkan parantamiseen.

Suuria odotuksia ei tähän kisaan ollut, mutta pieni toivonkipinä oli 1.10:n alituksesta. Uinnin otin keskittyen rauhalliseen rytmiin. Alussa oli vähän ruuhkaa, mutta kyllä loppua kohti helpotti. Uintiaika olikin muutaman sekunnin marginaalilla kauden paras näissä koitoksissa.

Vaihto pyöräilyyn sujui ongelmitta ja suht rauhalliseen tahtiin lähdin pyörittelemään. Ensimmäinen kierros oli aika moista jojoilua, kun porukan kanssa vuorotellen ohiteltiin toisia. Yritin parhaani mukaan pitää peesirajan, mutta helppoa se ei ollut kuin muiden kanssa oli rytmi vähän sellanen, että pyöritin ylämäissä aero-asennossa ohi ja minut taas ohitettiin tasaisella. Toisen kierroksen sai ajaa enemmän omaa ajoa. Pyöräreitti oli nyt perinteinen Rykäsyn reitti, joten ihan tarkasti ei pysty vertaamaan kesän edellisiin kisoihin. Reilu minuutti kauemmin siinä kuitenkin meni. Tässä vaiheessa oli jo selvää, että alitusta ei tule, vaikkakin onnistuin pysäyttämään kelloni vedestä noustessa ja ihan tarkkaa kilpailuaikaa ei ollut tiedossa.

Vaihto juoksuun sujui sutjakasti, mutta juoksu tuntu todella pahalta. Jalat oli pelkkää puupökkelöä ja vasta juoksun loppupuolella ne alko totella. Köpöttelin sen minkä niillä jaloilla pääsin enkä loppuunkaan saanut kunnon vetoa aikaan vaikka sata metriä edellä olisi ollut hyviä selkiä kiinniotettavaksi. Loppu aika oli karvan alle 1.13, joten kesän heikoin aika tällä matkalla.

Triathlon saa tältä kesältä jäädä ja toivotaan että talven aikana iskias tulee kuntoon ja ensi kesä on tämän lajin suhteen parempi. Onneksi juoksu enemmänkin helpottaa oireita kuin pahentaa, joten innolla treenataan kohti Vantaan maratonia. Matkalla ehtii vielä Midnight Runin kympille, Kaisaniemen juoksun puolikkaalle ja mahdollisesti vielä seikkailemaan X-Kaatoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti